10 ting du skal vide når du beskæftiger dig med gulvtæppe
Alt Om Internettets Artikler

10 ting du skal vide når du beskæftiger dig med gulvtæppe

Gulvtæppe er en type gulvbelægning, der lægges på gulvet i boliger, hoteller og mange andre steder. Tæpper er lavet af syntetiske fibre og har været brugt i århundreder.

1) Tæpper er designet til at være holdbare og nemme at rengøre

2) Der er flere forskellige typer tæpper, som du kan vælge imellem, herunder uld, nylon og polyester

3) Gulvtæppet er normalt installeret oven på et polstringsmateriale kaldet underlag, som giver stødabsorbering til dine fødder

4) Selvom tæpper kan Gulvtæpper – se udvalget af løse tæpper være dyre, giver de god værdi, fordi de holder længe

5) Vægten af dit tæppe vil afhænge af tykkelsen af luven med højere luv tæpper er tungere end lav luv.

6) Farverne i tæpper kommer fra farvestof eller pigment, som er blevet tilsat fiberen, før den blev vævet ind i tæppet

7) Den mest almindelige farve i tæpper er beige, som kommer fra naturligt farvestof

8

Er det bedre at støvsuge eller shampoo et tæppe?

Svaret på dette spørgsmål er ikke så enkelt, som det kan se ud. Det afhænger af den type tæppe du har, snavs og snavs der er på det, mængden af tid du har til rådighed og dit budget.

Der findes mange forskellige typer tæpper derude, og de kræver alle forskellige former for pleje. Nogle tæpper skal støvsuges hver dag, mens andre kan gå i ugevis uden en grundig rengøring. Typen af tæppe er også rigtig vigtig, når det kommer til at beslutte, om der skal shampoo eller ej; nogle tæpper kan ikke vaskes med vand, fordi de hurtigt forringes og mister deres farve fra kemikalierne i sæben.

Hvis du har et tæppe af høj kvalitet, der ikke skal støvsuges ofte, så er det måske bedre for dig bare at shampoo det med nogle få måneders mellemrum i stedet, fordi støvsugning nogle gange kan forårsage mere skade end gavn, hvis det gøres forkert (dvs. for meget sugning) ).

Hvad er nogle tæppeplejetips?

Tæpper er vigtige for ethvert hjem, fordi de tilføjer varme til rummet og gør det mere indbydende. Men tæpper skal også passes ordentligt, ellers kan de begynde at vise tegn på slid. Her er nogle tæppeplejetips, der hjælper med at holde dine tæpper til at se deres bedste ud i lang tid.

– Støvsug dine tæpper regelmæssigt, mindst en gang om ugen eller to gange, hvis du har kæledyr i huset. Dette vil fjerne alt snavs, hår eller andet snavs, der samler sig på tæppefibrene over tid, og forhindrer dem i at blive jordet for dybt, hvilket kan forårsage permanent skade.

– Brug et fugtigt håndklæde til at rense spild, så snart det sker, så det ikke tørrer ud og efterlader pletter på dit tæppe.

– Hvis du har kæledyr i huset, er det også vigtigt at pleje dem regelmæssigt, så deres pels ikke kommer ud over tæppefibrene, hvilket kan føre til sammenfiltring og måtter ned i tæppebunken, som er

Hvad er den bedste måde at vedligeholde dit tæppe på?

Den bedste måde at vedligeholde dit tæppe på er at støvsuge det regelmæssigt. Hyppigheden af støvsugning afhænger af, hvilken type tæppe du har. Hvis du for eksempel har et uldtæppe af høj kvalitet, bliver du nødt til at støvsuge det oftere end et nylontæppe af lav kvalitet.

For personer med allergi eller astma anbefales det, at tæpper rengøres hver sjette måned, eller når de begynder at vise tegn på slid.

Kan tæpper genbruges?

Et tæppe er lavet af en bunke garn, der er snoet sammen. Bunken består normalt af uld, bomuld, hamp eller syntetiske materialer. Når du genbruger et tæppe, skal du skære det i strimler og derefter optrevle det.

Genbrugsmaterialet kan derefter bruges til at lave andre tæpper eller andre tekstiler.

Hvordan renser jeg tæppepletter?

Oprydning af spild og pletter på tæpper er en hård opgave. Pletterne kan være genstridige og svære at fjerne. Men der er et par enkle tricks, der kan gøre arbejdet lettere.

1) Dup pletten op med køkkenrulle eller klud, gnid den ikke ind.

2) Brug et tæpperenser eller et rengøringsmiddel blandet med vand til at rense pletten.

3) Skyl området grundigt med vand efter rengøring.

CVR 3740 7739